GD&A stapt mee in de ondernemersarena van UNIZO

GD&A stapt mee in de ondernemersarena van UNIZO

GD&A geeft advies op de Startersweek van UNIZO
 
GD&A zal aanwezig zijn op de jaarlijkse Startersweek van UNIZO die dit jaar doorgaat van 7 tot 9 mei in Kinepolis te Antwerpen. Startende ondernemers kunnen er terecht voor allerhande informatie, tips & tricks over het starten van hun zaak en kunnen er inspiratie komen opdoen.

Het team van GD&A, dat bestaat uit specialisten in het ondernemingsrecht, zal er in individuele gesprekken advies geven omtrent contractenrecht, vennootschapsrecht, vergunningen, .... Op die manier wenst GD&A bij te dragen aan de ondersteuning van (startende) ondernemers en ondernemingen.

GD&A zal o.m. advies geven in volgende materies:

1. Oprichten bvba, nv, vzw, ...

Kan ik best een bvba of nv oprichten, wat zijn de voor-en nadelen? Welke formaliteiten moet ik vervullen bij de oprichting van een vennootschap?

2. Contracten en Algemene Voorwaarden

Waar vind ik goede Algemene Voorwaarden? En is mijn (model-)contract juridisch sluitend om geschillen te vermijden?

3. Marktpraktijken en consumentenbescherming

Wat is de termijn waarbinnen ik garantie moet voorzien bij de verkoop van producten? Heeft een klant recht op een bedenktermijn? En wanneer is verkoop met verlies toegelaten?

4. Bescherming (handels-)naam of idee

Ik heb een originele naam bedacht en wil deze beschermen, hoe doe ik dat? Kan ik ook een idee beschermen waar ik later mee de slag wil?

5. Advies over personeelsaangelegenheden

Kan ik nog steeds een werknemer op proef aannemen? En hoe kan ik mijn personeel fiscaal voordelig verlonen?

6. Invorderingen

Mijn klant betaalt mijn factuur niet, hoe los ik dit op?

7. Fiscaliteit

Welke beroepskosten zijn aftrekbaar? En welk BTW-tarief moet ik aanrekenen: 6%, 12%, 21%?

8. Vergunningen

Heb ik een vergunning nodig om verbouwingen te doen en het interieur in te richten van mijn tea-room? Ik wens mijn gevel te schilderen in de kleuren van mijn logo, heb ik hiervoor een vergunning nodig? En heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een LED-paneel met reclame langs de kant van de weg?

Voor alle bovenstaande vragen en alle andere vragen waarmee u als onderneming wordt geconfronteerd kan ook ú terecht bij GD&A voor deskundig advies. Integriteit, kwaliteit en permanente beschikbaarheid vormen daarbij de basisnormen van de werking van het kantoor. Het daaraan gekoppeld sterk persoonlijk contact staat garant voor een duurzame vertrouwensrelatie.

Meer info?

Contacteer Freekje DE VIDTS
Advocaat
Tel 015/40.49.40 of freekje.devidts@gdena-advocaten.be