Van OCMW naar Zorgbedrijf? Een verslag van een boeiende avond

Van OCMW naar zorgbedrijf?

De omslag van OCMW naar Zorgbedrijf is erg actueel, maar tegelijk ook erg complex. Trefpunt Zorg deed op 11 juni beroep op ervaren experten om u wegwijs te maken in de zin en onzin van een dergelijke omschakeling zodat u geïnformeerd aan de start staat. We lieten specialisten aan het woord die gericht enkele aspecten onder de loep namen.

Ook GD&A Advocaten was van de partij met Cies Gysen, advocaat-vennoot. 
De onderwerpen die aan bod kwamen waren de volgende: de verschillende rechtsvormen, aandachtspunten voor personeelsmanagement, bedenkingen rond patrimonium, ... Er werd bovendien ook aandacht besteed aan enkele getuigenissen uit het werkveld.

Dirk De Fauw, voorzitter van Trefpunt Zorg gaf een korte inleiding. Daarna nam Cies Gysen het woord over de verschillende rechtsvormen. Alex Burke en Herman Leenders spraken over de specifieke aandachtspunten ivm personeel. Nadien nam Joeri De Ren het van hen over met als onderwerp het beheer van het patrimonium. Ervaringen in het zoektraject naar de mogelijke opstart van een zorgbedrijf werd ter sprake gebracht door Piet Van Wambeke. Als voorlaatste bracht Steven Verdoolaege een getuigenis vanuit Zorgbedrijf Roeselare naar voor. Annelies De Ridder sloot af met het onderwerp Zorgbedrijf: mythe en realiteit.

Het was een gevulde maar vooral boeiende avond met maar liefst meer dan 180 deelnemers.

Onderstaand een aantal impressies van de avond.

Van OCMW naar Zorgbedrijf?

 Mr. Cies Gysen aan het woord op het trefpunt Zorg.

Van OCMW naar Zorgbedrijf?
Van OCMW naar Zorgbedrijf?

 

Klik hier voor nog meer sfeerbeelden.

Meer info?

Contacteer Cies GYSEN
Advocaat-vennoot
Tel 015/40.49.40 of cies.gysen@gdena-advocaten.be