Clash GD&A Advocaten t./ Stad en OCMW Lier: 8-7

Clash GD&A Advocaten t./ Stad en OCMW Lier: 8-7

GD&A Advocaten gaat sportieve uitdaging niet uit de weg

Doorheen het gerechtelijke jaar onderhoudt GD&A Advocaten onder meer via haar Legal Interim Management nauwe banden met de stad en het OCMW Lier. Recentelijk ontmoetten beide partijen elkaar echter als tegenstanders in een heel andere context: een partijtje minivoetbal.

Aanleiding voor dit sportieve treffen was een eerdere teambuildingsessie waarop het idee ontstond om een voetbalwedstrijd te organiseren. Niet veel later -op een late maandagvond- werd GD&A Advocaten formeel uitgedaagd voor een pot minivoetbal. Nog diezelfde dag -een nog latere maandagavond- ging GD&A zonder twijfelen deze uitdaging aan en werden de nodige voorbereidingen getroffen.

De match zou doorgaan op een maandagvond in een sporthal op Liers grondgebied.

Dat er veel op het spel stond kon al snel blijken in de daaropvolgende weken voorafgaand aan de wedstrijd. De aangekondigde sportieve clash was hét gespreksonderwerp aan de koffiecorner op de stadskantoren aan het Dungelhoeffplein alsook in de kantoren aan de Antwerpsesteenweg.

Ploegen werden geronseld en samengesteld, truitjes werden opnieuw boven gehaald of zelfs gedrukt en een wisselbeker die de 'cup met de grote oren' in het niets deed verbleken werd ontworpen.

Het veelvuldige mailverkeer voorafgaand aan de match (door sommigen intussen al vergeleken met de stadsderby K LIERSE SK v. KV MECHELEN waar de spanning en beleving meestal ook de sportieve prestaties overtreffen) vergrootte de inzet enkel.

'Match van de maandag'

Op de dag van de waarheid besloot GD&A niets aan het toeval over te laten. Met een voltallige veldploeg werd ruimschoots een uur op voorhand afgezakt naar de sporthal te Lier. Zoals het de echten betaamd werd een volledige opwarming doorlopen, terwijl de tegenstander de zaal binnen sijpelde.

Ook het vroegtijdig uitvallen van nummer 10 Cies GYSEN die het speerpunt van de aanval diende te vormen dreef de (ogenschijnlijk) geoliede machine van GD&A niet tot paniek: verliezen was immers geen optie.

De tegenstander bleek echter weinig onder de indruk van deze vertoning. Na een korte studieronde kwamen de Lierenaars als snel 5-1 op voorsprong.

Twijfel sloop in de rangen van GD&A: hoe kon dit gebeuren? Vlak voor rust bracht ervaren routinier Bert DE KEYSER met een snoeiharde pegel vanuit de tweede lijn de ruststand op het scorebord: 5-2.

Golden goal beslist over thriller

De rust bracht verlossing voor GD&A en zou achteraf het kantelpunt van de wedstrijd blijken te zijn. De verplicht tot trainer gedegradeerde Cies GYSEN sprak zijn manschappen toe en trachtte de rust in de ploeg te laten wederkeren.

Eén ding werd nogmaals duidelijk gemaakt: er moest en zou gewonnen worden.

De peptalk en tactische richtlijnen leken te renderen. GD&A Advocaten wou van geen opgeven weten en knokte zich terug in de wedstrijd. In drie dolle minuten werden de bordjes weer in evenwicht gebracht: 5-5.

In het slotkwartier werd elke bal fel bevochten en liep de spanning hoog op. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en de reguliere speltijd eindigde op 7-7. Om ook de aanwezige supporters van het nodige spektakel te bedienen werd besloten om de beruchte 'Golden Goal' het pleit te laten beslechten.

Doorheen deze extra time waren fysiek en koelbloedigheid de sleutelelementen. Als een ware killer wachtte Joep VAN DER FRAENEN het juiste moment af om dan op de counter de winning goal binnen te prikken: 7-8.

Het laatste fluitsignaal bracht verlossing. Beide ploegen waren diep gegaan.

Nadat GD&A Advocaten de wisselbeker in de lucht had mogen steken werd gedurende de gekende derde helft nog duchtig nagekaart over de wedstrijd bij pot en pint.

Eén ding stond vast: beide ploegen waren tevreden over hun prestatie en ook de supporters waren aangenaam verrast. Afgesproken werd dan ook alvast om dit aangename sportieve gebeuren nogmaals over te doen.

Komende maanden prijkt de wisselbeker echter ten huize van GD&A. Enkele foto's van het sportieve spektakel kunnen onderstaand worden bekeken.

Clash GD&A Advocaten t./ Stad en OCMW Lier

 GD&A neemt beker mee naar huis!

Clash GD&A t./ Stad en OCMW Lier

 

Clash GD&A t./ Stad en OCMW Lier

 Er wordt voor elke bal gevochten.

Clash GD&A t./ Stad en OCMW Lier