GD&A Advocaten begeleidt samen met Grontmij het Universitair Ziekenhuis Brussel bij de realisatie van een zorgboulevard en zorghotel!

GD&A Advocaten begeleidt samen met Grontmij het Universitair Ziekenhuis Brussel bij de realisatie van een zorgboulevard en zorghotel!

GD&A Advocaten, gespecialiseerd in PPS-projecten, werd recent aangesteld om samen met Grontmij op te treden als juridisch, financieel en technisch trajectbegeleider van het Universitair Ziekenhuis Brussel en de VUB bij het bouwen van een zorgboulevard en een zorghotel op de Campus Jette.

Het betreft een innoverend en prestigieus project.

In de Zorgboulevard dienen een aantal campus – en zorggerelateerde activiteiten te worden samengebracht, met onder meer een zorghotel/hotel, een restaurant, algemene en campusgerelateerde retail (apotheek, foodmarket, bloemenwinkel, giftshop, kranten & boeken, koffieshop, broodjeszaak, kapper, schoonheidsspecialiste,  …) en een parking.

Het Zorghotel/ Hotel is een belangrijk onderdeel van dit project en ligt in de lijn van het beleid van de minister van Volksgezondheid, waarbij er wordt gestreefd naar een heroriëntering van het zorglandschap en een hervorming van de ziekenhuisfinanciering door onder meer:

-   Het bevorderen van netwerking tussen alle zorgvormen, waarbij het ziekenhuis een schakel is in een  zorgcontinuum

-       De afbouw van de verpleegduur (en dus ziekenhuisbedden)

-       Het aanbod van nieuwe zorgvormen (zorghotel, woonzorgsites)

Het Zorghotel/ Hotel moet onderdak bieden aan patiënten (voor en na ziekenhuisopname), aan partners en familie van patiënten, alsook aan campusbezoekers (fellows, gastprofessoren, buitenlandse artsen, ..).