GD&A advocaten op de tweede dag van de overheidsopdrachten

GD&A advocaten aanwezig op de tweede dag van de overheidsopdrachten.

Mr. Gitte LAENEN geeft opnieuw een pesentatie op de DAG VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN op vrijdag 13 december 2013 in Geel.

Na de succesvolle eerste editie van de Dag van de Overheidsopdrachten organiseert Escala een tweede editie van de Dag van de Overheidsopdrachten. Op een andere locatie, en met andere topics. 16 actuele topics rond Overheidsopdrachten op één dag.

Topic Mr. LAENEN: 'Overheidsopdrachten en de KMO'

De overheidsopdrachtenwetgeving werd grondig gewijzigd. Eén van de doelstellingen van deze hervorming betrof het vergemakkelijken van de overheidsopdrachtenmarkt voor kleine en middelgrote ondernemingen. Zowel voor KMO's als voor aanbestedende overheden kunnen contracten tussen contracten tussen hen beiden immers belangrijke voordelen creëren.

Tijdens deze lezing worden volgende topics besproken:
• Welke nieuwe “KMO-vriendelijke” bepalingen werden in de wet opgenomen?
• Hoe kan een KMO intekenen op een overheidsopdracht? Wat zijn de aandachtspunten / valkuilen?
• Wat zijn de voordelen voor aanbestedende overheden?

Topic 2: 'Private en publieke groepsaankopen door besturen: de opdrachtencentrale en raamovereenkomst in de praktijk'

Het principe van de groepsaankopen of samenaankopen raakt steeds ruimer bekend. Zowel private ondernemingen als (lokale) besturen begeven zich heden op deze markt.

Een groepsaankoop verenigt aan de vraagzijde klanten en afnemers- de vraag wordt gebundeld - om zo van de aanbodzijde - de leveranciers en dienstverleners - bepaalde voordelen (kortingen) te kunnen bekomen.
Een bestuur kan algemeen gesteld op twee manieren optreden als organisator van een groepsaankoop: enerzijds als 'private makelaar' tussen inwoners en leveranciers of dienstverleners, en, anderzijds, als 'aankoop-' of 'opdrachtencentrale' in het kader van de wetgeving overheidsopdrachten tussen publieke entiteiten (aanbestedende overheden ) en leveranciers of dienstverleners.

Deze presentatie zet het wettelijk kader rond private en publieke groepsaankopen uiteen, met speciale aandacht voor de werking van de aankoop- en opdrachtencentrale en de raamovereenkomst binnen de wetgeving overheidsopdrachten.

 

Praktisch

Lesdata: vrijdag 13 december van 9u30 tot 15u30  
Lesplaats: BEMT Geel, Kleinhoefstraat 6, 2440 Geel 
volledig programma: pdf-versie

Info en inschrijven: klik hier