Uitnodiging: Provinciale trefdag

Uitnodiging: Provinciale trefdag "Living Digitally: Tomorrow? op woensdag 24 januari 2018 te Vilvoorde.

2 januari 2018

GD&A Advocaten en het ECG Vlaams-Brabant nodigen u graag uit op de provinciale trefdag met als thema "Living Digitally: Tomorrow?" Gastsprekers zijn Cies Gysen, Willem Mariën en Wouter Rubens. Zij dompelen u mee onder in de wereld over "Digitaal opvorderend ontbergen en de vraag naar het recht. Het verantwoordelijk lokaal bestuur en zijn dumb citizens in tijden van big data".

Het internet grijpt om zich heen en lokt iedereen mee op een steeds verder wegdrijvende 'cloud', een plek waar alles beter is ...
Alle 'dingen' die we zo graag willen, zijn maar één muisklik verwijderd ...
Onze hele samenleving steunt op digitale processen. Dat was gisteren al zo, en morgen nog een beetje veel meer.

Ook lokale besturen moeten met hun dienstverlening invoegen op de digitale snelweg. Maar loert daar om de hoek niet het gevaar stevige snelheidsovertredingen te begaan? Haasten we onszelf en de regelgeving niet voorbij?

Tijd om stil te staan bij de schijnbare tegenstelling tussen het ontembare 'internet of things' en de rigide juridische context.

* Op het programma *

09.30u: Onthaal
10.00u: Welkomstwoord door voorzitter Vera Boudry.
- Koffiepauze -
11.15u-12.00u: 'Over digitaal opvorderend ontbergen en de vraag naar het recht. Het verantwoordelijk lokaal bestuur en zijn dumb citizens in tijden van big data" door Cies Gysen - Willem Mariën en Wouter Rubens, GD&A Advocaten.
- Lunch -

13.00u-13.45u: Workshop 1
Wat als? Een noodplan voor de continuïteit van je dienstverlening in crisissituaties. Wat als je elektriciteit beschadigd geraakt na een blikseminval? Wat als er brand uitbreekt in je serverruimte? Hoe voorkom je dat je dienstverlening een paar dagen plat ligt door dergelijke incidenten? VERA stelt tijdens deze sessie haar basisnoodplan voor dat je als bestuur zelf kan aanpassen aan jouw situatie. Door dit plan te maken, kan je na incidenten je processen sneller terug opstarten en voorkom je verlies van data.
14.00u-14.45u: Workshop 2
De digitale transformatie tegemoet ...
Onze samenleving steunt grotendeels op digitale processen. Vandaag al, morgen nog meer. Dit kan u niet afdoen als een hype. Uw bestuur of organisatie ontsnapt niet aan deze evolutie. U kan ook niet langer wachten om de nodige stappen te zetten, of u mist zonder pardon de boot. Dit alles hoeft een organisatie niet uit balans te brengen. Een digitale transformatie gebeurt bij uitstek via kleine, haalbare projecten. Samen met Proximus bekijken we enkele concrete voorbeelden, in een interactieve sessie.
- Koffiepauze -
15.00u-16.00u: Rondleiding in Living Tomorrow
16.00u-17.00u: Nieuwjaarsreceptie

* Waar en wanneer * 

Woensdag 24 januari 2018 van 9.30u - 17.00u 

Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde 

* Inschrijven *

Graag inschrijven voor 12 januari via e-mail naar karin.heyndels@vilvoorde.be

De inschrijving voor de leden van ECG is gratis. Als lid van ECG mag u ook nog één of twee collega's uit uw gemeentebestuur of OCMW-bestuur gratis meebrengen. Vanaf de derde deelnemer is de kostprijs 50 euro te betalen op rekeningnummer BE20 0682 0437 2256 met als vermelding 'Trefdag 2018/naam gemeente'. 

Meer info?
Contacteer Cies Gysen
Advocaat-Vennoot
t 015/40.49.40 of cies.gysen@gdena-advocaten.be