Wouter Rubens

Wouter Rubens

Wouter Rubens studeerde in 2015 met grote onderscheiding af als 'Master in de Rechten' aan de Universiteit Hasselt, alwaar hij zich bewust verdiepte in het publiekrecht middels keuze voor de afstudeerrichting  'Overheid & Recht'. Het is tijdens deze opleiding dat zijn bijzondere interesse in het grondwettelijk en administratief recht tot stand kwam.

Na een passage bij het advocatenkantoor Publius, vervoegde Wouter Rubens in december 2015 GD&A Advocaten. Daar maakt hij deel uit van het Departement Global en staat hij in voor de behandeling van dossiers m.b.t. het algemeen administratief recht, het onteigeningsrecht, het lokaal bestuurs- en belastingrecht, alsook PPS-dossiers.

Wouter Rubens is sinds 2016 eveneens betrokken bij de juridische ondersteuning van de stad Lier, dit in het kader van Legal Interim Management.

Sinds 2018 is Wouter Rubens tevens als navorser verbonden aan de Universiteit Hasselt. Daar voert hij onderzoek naar juridische en wetgevende oplossingen voor knelpunten gedetecteerd binnen circulaire economie projecten.

In functie van de GDPR volgde Wouter een intensieve opleiding bij het Data Protection Institute. Na een geslaagd examen behaalde hij in april 2018 het certificaat van Data Protection Officer.

Regelgeving inzake data, privacy, IT/IP en andere aspecten van innoverend besturen / ondernemen zijn voorkeurmateries van Wouter.

Wouter Rubens

 

Contactgegevens

Nijverheidsstraat 13  ▪  2260 Oevel - Westerlo
t 014/57 46 52  ▪  f 015/27 62 76

wouter.rubens@gdena-advocaten.be

Specialisaties

Algemeen administratief recht 

Bestuurs- en belastingrecht

PPS-dossiers 

Onteigeningsrecht

Data Protection Officer (DPO)