Ondernemingsrecht & vastgoed

Handels-, economisch en financieel recht
Vastgoed
Privaat Bouwrecht
Vennootschapsrecht

Meer info?

Contacteer Bert De Keyser

Data Protection Officer (DPO), Ondernemingsrecht
t 015/40 49 40 of

Contacteer Kris Van den Broeck

Vennootschapsrecht, Fiscaal recht
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Vlaamse Regering klaart de woonklus - lokale besturen en vastgoedprofessionals kunnen nu rustig achterover leunen?! Helaas… "Toto, I've got a feeling we're not in Kansas anymore."

De Vlaamse Regering verklaart in haar Septemberverklaring dat verschillende (fiscale) maatregelen genomen zullen worden in de zoektocht naar oplossingen voor de fundamentele maatschappelijke kwestie rond betaalbaar wonen. Betekent dit een definitieve kentering, of moeten we de toegangspoort tot de Louteringsberg nog vinden?

Lees meer
The sky is the limit! Bouwt ook het kadaster mee aan een nieuwe vastgoedjuritectuur? Op naar een 3D-kadaster?

De (r)evolutie van de vastgoedsector kende in september 2021 een sleutelmoment: het nieuwe goederenrecht schoot (eindelijk) uit de startblokken. Ook de regelgeving over de kadastrale verplichtingen bij vastgoedtransacties kreeg een belangrijke update!

Lees meer
Decreetgever bevestigt: bepalingen van WVV voor coöperatieve vennootschap van toepassing op opdrachthoudende en dienstverlenende verenigingen

Op 4 augustus 2021 verscheen het zogenoemde decreet versterking lokale democratie in het Belgisch Staatsblad. Naast een aantal grondige hervormingen op lokaal vlak, zorgt dit decreet er ook voor dat de bepalingen van het Decreet Lokaal Bestuur (eindelijk) aangepast worden aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen. Voor opdrachthoudende en dienstverlenende verenigingen verwijst artikel 397 DLB voortaan naar de coöperatieve vennootschap uit het WVV.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Bert De Keyser
Kris Van den Broeck
Sam Van Asch
Willem Mariën
Michaël Vanpol
Nikita Van Kerkhoven
Siebe Van Malderen
Kelly Vekemans
Justine Hendrickx
Robin Willems

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Ondernemingsrecht & Vastgoed zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.