Steven Michiels

Fiscaal recht
Steven Michiels

Steven Michiels studeerde in 1997 af als Master in de Handels-

wetenschappen, afstudeerrichting Fiscale wetenschappen aan de EHSAL,

thans Hogeschool-Universiteit Brussel. Hij startte zijn loopbaan als Inspecteur bij de Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit. Hij nam onmiddellijk deel aan bevorderingsexamens en werd in 2003 benoemd tot Eerstaanwezend Inspecteur als één van de jongsten van België.

In 2002 startte hij als werkstudent zijn studies Master in de Rechten die hij in 2006 met onderscheiding voltooide.

Van 2004 tot 2006 was Steven Michiels actief als zelfstandig adviseur voor GD&A Advocaten.

Van 2007 tot 2017 doceerde Steven Michiels het vak Lokale en regionale belastingen aan de Katholieke Universiteit Leuven, campus Brussel.

Steven Michiels publiceert regelmatig over de materie waarmee hij dagdagelijks bezig is. Hij werkte onder meer mee aan het handboek “Topics lokale bedrijfsbelastingen” uitgegeven bij Intersentia en het handboek “Verzelfstandiging en samenwerking op lokaal vlak” uitgegeven bij Politeia. Hij spreekt daarnaast op diverse studiedagen en seminaries en verzorgt de Nieuwsbrief Lokale besturen van het kantoor.

Sinds 2007 is Steven Michiels advocaat-vennoot bij GD&A Advocaten, waar hij deel uitmaakt van het departement Fiscaal Recht.

Naam
Steven Michiels
Departement
Fiscaal recht
Specialisaties
Publiek Fiscaal Recht - Lokale en Regionale Belastingen - Privaat Fiscaal Recht - Subsidies - Retributies en Terugvorderingen - Gemeenterecht - Verzelfstandiging - Intergemeentelijke Samenwerking
" Zowel publiek als privaat cliënteel rekent op ons wetenschappelijk onderbouwd advies, bemiddeling en bijstand. "