Willem Mariën

Vastgoed
Willem Mariën

Willem Mariën studeerde in het academiejaar 2014-2015 met onderscheiding af als Master in de Rechten aan de Universiteit Hasselt.

In datzelfde academiejaar 2014-2015 behaalde Willem Mariën de Master na Master in het Vennootschapsrecht aan de KU Leuven.

Onmiddellijk na het afronden van voormelde studies vervoegde Willem Mariën in de zomer van 2015 het advocatenkantoor GD&A Advocaten, in het bijzonder het departement Onderneming & Vastgoed.

In 2018 behaalde Willem Mariën in functie van de GDPR en de digitaliserende samenleving het certificaat van Data Protection Officer.

In juni 2020 studeerde Willem Mariën met grote onderscheiding af in dé tweejarige opleiding voor vastgoed professionals, de “Executive Master in Real Estate Management (MRE)” aan de Antwerp Management School.

Willem Mariën is sinds januari 2021 als departementshoofd verantwoordelijk voor het departement Vastgoed. Hij is de go-between met het departement PPS-overheidsopdrachten-concessies en neemt de leiding in de A-Z begeleiding van diverse grote (publiek-private) vastgoedprojecten.

Mr. Willem Mariën heeft o.a. ook in-house ervaring als hoofd van een stadsontwikkelingsteam voor lokale besturen, waarbij GD&A Advocaten de rode draad en trekker is voor het volledige patrimonium van de betreffende besturen én in nauw overleg optreedt met het MAT, politieke betrokkenen, patrimoniumdienst, ...

Mr. Willem Mariën was tevens trajectleider binnen de studie die GD&A Advocaten maakte met departement omgeving Vlaanderen omtrent instrumentenafweging; het publieke resultaat van die studie vormt dé leidraad voor lokale besturen bij complexe, ruimtelijke projecten.

Met voormelde achtergrond is Willem Mariën actief als raadsman, auteur en spreker op het vlak van vastgoed en innoverende thema's.

Naam
Willem Mariën
Departement
Vastgoed
Specialisaties
Vastgoed - publiek private samenwerking - privaat (bouw) recht - ondernemings- en vennootschapsrecht - privacy