Tentoonstelling "Achter de façade van Huis Thuysbaert"

Open Monumentendag: GD&A zette haar deuren open voor het publiek en organiseerde in samenwerking met de Stad Lokeren een tentoonstelling in het huis en de tuin van 26 april tot en met 20 september.

Tentoonstelling "Achter de façade van Huis Thuysbaert"

Het is altijd deel van de bedrijfsfilosofie van GD&A geweest om de kantoren midden in de regio van onze klanten te situeren. Nabijheid is een praktische troef inzake mobiliteit, maar bovenal schept het ook de gewilde fysieke, emotionele band.

Toen wij een paar jaar geleden onze expansie naar Oost-Vlaanderen realiseerden door de aankoop van het iconische ‘Huis Thuysbaert’, een laat 19e burgerwoning in Lokeren met een schitterende parktuin, wisten we dat deze droomlocatie een perfecte match betekende voor onze doelstelling.

Het kantoor met de tuin is een heerlijke werkplek voor onze medewerkers, maar dit pand daardoor compleet afsluiten voor de gemeenschap is tegenstrijdig met onze waarden van maatschappelijke betrokkenheid en met de gemaakte belofte om met regelmaat de deuren open te gooien.

Dit gebeurde voor de eerste maal (met groot succes) ter gelegenheid van Open Monumentendag vorig jaar. Dit jaar organiseren we in nauwe samenwerking met de Stad Lokeren een tentoonstelling in het huis en de tuin van 26 april tot en met 20 september.

Twee kunstenaars, elk in hun totaal verschillende wereld en tijdperk, anders en toch soms verrassend gelijk. Willy Peeters met bronzen beelden in tuin en huis en Mon Vangenechten met pentekeningen, etsen en schilderwerk op zijde in het huis.