Gratis GD&A Webinar 16/04 om 14u: Nieuwe btw-regels onroerende verhuur voor lokale besturen

Op 16 april 2020 om 14u brengt GD&A Advocaten een webinar over de nieuwe btw-regels die sinds 1 januari 2019 van toepassing zijn op onroerende verhuur. Het webinar wordt toegespitst op lokale besturen. Onder meer komen de regels rond kortetermijnverhuur en de mogelijkheid om te opteren voor de btw-plicht aan bod.

Lees meer
COVID-19 en de verdere uitvoering van overheidsopdrachten: een oefening van solidariteit, evenwicht en gezond verstand! Het zijn geen evidente tijden voor de uitvoerders, maar ook de aanbestedende overheden mogen niet in de kou blijven staan.

COVID-19 slaat wild om zich heen, ook in de overheidsopdrachtensector. Dit heeft de afgelopen weken geleid tot een vloedgolf aan nieuwsbrieven, nieuwsflashes, opiniestukken, … waarin de visie van alle geledingen (regelgevers, aanbestedende overheden, opdrachtnemers, belangenverenigingen) reeds aan bod is gekomen. De algemene oplossing voor de zich voordoende vragen en problemen schijnt niet voorhanden te zijn of wordt hier en daar ondergesneeuwd door een belangenretoriek.

Lees meer
Gratis GD&A Webinar 14/04 om 14u: De voorlopige oplevering bij overheidsopdrachten: aandachtspunten en valkuilen

Op 14 april 2020 om 14u brengt GD&A Advocaten een webinar binnen het thema: Overheidsopdrachten: de voorlopige oplevering, en wat dan…

Tijdens dit webinar wordt stilgestaan bij een aantal do’s en don’ts bij de voorlopige oplevering van overheidsopdrachten (voor werken) en bij de valkuilen na deze oplevering.

Lees meer
NEWSFLASH! Coronacrisis: Trek tijdig aan de alarmbel!

De alarmbelprocedure van het WVV blijft, ondanks de coronacrisis, van toepassing. Nieuwe regelgeving omtrent samenkomst van de algemene vergadering zou in de pijplijn zitten.

Het zijn woelige tijden; ook voor onze Belgische ondernemingen. Velen dobberen ergens tussen hoop en vrees, terwijl de coronastorm niets ontziend blijft verder razen. Wanneer de situatie voor uw vennootschap uitzichtloos dreigt te worden: vermijd persoonlijke bestuurdersaansprakelijkheid en luid tijdig de vennootschapsrechtelijke alarmbel. Maar hoe een virusvrije algemene vergadering te organiseren?

Lees meer
Gratis GD&A Webinar 09/04 om 14u: Gegevensbescherming in de praktijk van overheidsopdrachten

Op 9 april 2020 om 14u brengt GD&A Advocaten een webinar binnen het thema Gegevensbescherming in de praktijk van overheidsopdrachten.

Regels inzake privacy en gegevensbescherming komen in (digitale-) tijden, waarin telewerken de norm is, steeds meer aan de oppervlakte. Deze regelgeving is echter geen op zichzelf drijvend eiland, maar eerder een uitdijende (vloed-)golf die zich meer en meer laat gelden in andere regelgeving zoals deze inzake overheidsopdrachten.

Lees meer
Gratis GD&A Webinar 07/04 om 14u: Prijsonderzoek bij overheidsopdrachten

Op 7 april 2020 om 14u brengt GD&A Advocaten een webinar binnen het thema prijsonderzoek bij overheidsopdrachten. Het prijsonderzoek bij overheidsopdrachten is een essentieel onderdeel van het regelmatigheidsonderzoek. Het is echter vaak het voorwerp van discussie tussen aanbesteder en ondernemer. Tijdens het webinar focussen we op het wetgevend kader en de valkuilen die erin liggen verscholen.

Lees meer