Seminaries

30/09
Filbert Academy "juridische masterclass - toolbox bij juridische calamiteiten" op 30 september te Oevel

De decretale opdrachten van de algemeen en financieel directeurs brengen belangrijke en toenemende verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden met zich mee. De directeurs zijn immers door de jaren heen geëvolueerd van respectievelijk notulist en boekhouder tot manager, coördinator, inspirator, alleskunner en allesweter en bewaker van de moraal Met andere woorden de directeurs als superhelden!

De directeurs hebben dus nood aan een gereedschapskist of verbanddoos. Deze masterclass wil hiervoor de broodnodige tools en reflexen aanreiken.

Directeurs van lokale besturen
Kantoor Oevel - 4Wings - Nijverheidsstraat 13 te Oevel-Westerlo
06/10
Studienamiddag "Actualia voor lokale besturen" - Tweede editie op dinsdag 6 oktober 2020 te Mechelen

In 2020 nemen de lokale besturen een aanvang met de realisatie van hun beleidsplannen. In de steeds sneller wijzigende gejuridiseerde wereld is het een uitdaging deze ambities rechtszeker te vertalen. Wij zorgen ervoor dat u door de bomen het bos blijft zien. Deze keer hebt u de keuze tussen het traditionele programma van juridische actualia met rechtstreekse impact op lokale besturen of een stevige onderdompeling in duurzaamheid en circulariteit. Wij reiken u juridische tools aan die u toelaten daadwerkelijke en haalbare stappen te zetten om uw engagementen en verplichtingen naar de huidige en toekomstige generaties na te komen.

Deze aanvullende studienamiddag gaat door op 6 oktober 2020 te Mechelen en wordt georganiseerd door Uitgeverij Vanden Broele in samenwerking met GD&A Advocaten. Noteer deze datum alvast met stip in uw agenda!

Burgemeesters, voorzitters bijzonder comité, algemeen directeurs, financieel directeurs, adjunct-financieeldirecteurs, leidinggevenden lokale besturen, ...
Predikherenklooster - Goswin de Stassartstraat 88 - 2800 Mechelen
22/10
GD&A Webinar op donderdag 22 oktober: 6% btw op schoolgebouwen

Sinds 2016 kunnen schoolgebouwen worden opgericht aan het verlaagde btw-tarief van 6%. Hoewel dit op het eerste zicht een eenvoudige regeling betreft, stellen zich in de praktijk heel wat toepassingsmoeilijkheden.

Onderwijsinstellingen en lokale besturen