GD&A webinar on demand: "Duurzaamheid in de omgeving: ruimtelijke ordening op een bedje van groen #WDG2022​​​​​​​" (uitgezonden op 20 september 2022)

In dit (eerste) Webinar tijdens de Week van de Duurzame Gemeente verkennen we enkele van de mogelijkheden om meer duurzaamheid te integreren in onze ruimtelijke ordening (resp. ruimtelijke ordeningsinstrumenten).

GD&A webinar on demand: "Duurzaamheid in de omgeving: ruimtelijke ordening op een bedje van groen #WDG2022​​​​​​​" (uitgezonden op 20 september 2022)

Vlaanderen -met de lokale besturen op kop- staan de komende jaren voor gigantische uitdagingen: om meer te doen met minder middelen én in te zetten op duurzame en klimaatbewuste ontwikkeling, is het essentieel dat inclusief, veilig en duurzaam te werk wordt gegaan. De voorbije jaren werden op lokaal niveau dan ook al tal van milieuvriendelijke en klimaatinitiatieven opgestart, al dan niet aangewakkerd door een groeiend klimaatbewustzijn.

De ruimtelijke ordening is een sleuteldomein om verduurzaming te verwezenlijken. De manier waarop we met onze ruimte omgaan zal cruciaal zijn om de gevolgen klimaatverandering tegen te gaan en de reeds voelbare gevolgen daarvan te neutraliseren. Steden en gemeenten beschikken thans over een uitgebreid instrumentarium om vanuit de ruimtelijke ordening de weg te plaveien voor een klimaatrobuust Vlaanderen. Met ruimtelijke uitvoeringsplannen, stedenbouwkundige voorschriften, aangevuld met een aantal creatieve vergunningsvoorwaarden en -lasten, kan het lokale niveau inzetten op duurzaamheid.

Hier inschrijven

Spreker: Wouter Rubens

Enkele tips
- Open de link naar het webinar best met Google Chrome of Mozilla Firefox.
- Start het webinar door op de start knop te klikken zodra die verschijnt.
- Stel vragen via de privé-chat (rechts in beeld)