Opleidingstraject 'Een leidinggevende wegwijs maken in een lokaal bestuur' door Probis Group i.s.m. GD&A Advocaten

GD&A Advocaten verzorgt op 11 oktober 2022 de sessie over het wetgevend kader dat onderdeel uitmaakt van het opleidingstraject, bestaande uit 6 sessies en een individuele intervisiesessie.

Steeds meer en meer stappen leidinggevenden binnen in de setting van een lokaal bestuur zonder veel voorkennis van zo’n lokaal bestuur. Met dit opleidingstraject willen wij een grondige basis aanbieden waar er gefocust wordt op de verschillende actoren, processen en kaders die een lokaal bestuur zo typeren.

Opleidingstraject

Onze steden en gemeenten kennen een periode waarin er zeer veel op hen afkomt. Zo krijgen ze momenteel te maken met fusies, regiovorming, veranderende wetgeving en de steeds hogere eisen van de burger. Ook in het indammen van de coronacrisis nemen de lokale besturen een prominente rol op. We kunnen dus gerust stellen dat deze lokale besturen enorm veel en zeer uiteenlopende verantwoordelijkheden op zich nemen.

In deze context woedt dan ook nog eens een serieuze ‘war on talent’ waar het voor lokale besturen steeds moeilijker wordt om de geschikte medewerkers te vinden. Daarnaast zijn onze steden en gemeenten ambitieus en willen ze de werking van de besturen steeds verder professionaliseren om de burgers steeds sneller en beter van dienst te zijn.

Deze realiteit leidt ertoe dat lokale besturen ook uitkijken naar andere type werknemers die vaak ervaringen opdeden in andere contexten of sectoren. Ook vaker wordt er beroep gedaan op alternatieve arbeid zoals interim management om een bepaalde expertise binnen te halen of een zekere vorm van continuïteit te garanderen.

Op het programma

27 september: Het bestuurlijke kader, Koenraad De Ceuninck
4 oktober: Het administratieve kader, Chris De Bock
11 oktober: Het wetgevende kader, GD&A Advocaten

25 oktober: Rol van de AD & het MAT, Tom Vandenberghe
22 november: Strategisch kader, Wim Dewever
28 november: Financieel beheer, Jan Decock
... Individuele intervisie

Inschrijven & meer info

Meer informatie vindt u hier.

U kan zich hier inschrijven.