When the Going Gets Tough, the Tough Get Going: GD&A Advocaten pakt uit met nieuw vastgoedtalent!

29 juni 2020

Eerder communiceerden wij in onze nieuwsbrief "Woningprijzen zakken voor het eerst in bijna 40 jaar: Hoog tijd om de aanpak van uw projectontwikkelingen te optimaliseren!" dat wij in de nabije toekomst meer dan ooit een professionalisering van de vastgoedsector verwachten. We zouden onszelf niet zijn als we daar niet proactief op inspeelden: Mr. Willem Mariën studeert af met “Grote Onderscheiding” in de tweejarige Executive Master Real Estate Management (MRE) aan de Antwerp Management School.

Een tweetal jaar geleden vroeg Willem ons om meer dan ooit de vastgoedkaart te trekken.

In lijn met de leuze van Mr. Gysen “Aquila muscas non captat” of “Een arend vangt geen vliegen”, zouden we niet over één dag ijs gaan.

We zouden de GD&A-formule “een gespecialiseerde dienst op maat” vertalen naar de vastgoedpraktijk.

Een “gespecialiseerde dienst op maat” vergt niet enkel een strikt juridisch benadering, a fortiori niet binnen een multidisciplinaire discipline zoals het vastgoed. Meedenken over financiële implicaties, een strategische locatie of invulling, … het is weinig primussen uit de lessen goederenrecht gegeven.

De Executive Master Real Estate Management – de enige universitaire master na master voor vastgoedprofessionals in België – was de logische optie.

Twee jaar later kunnen wij niet anders dan vaststellen dat de juiste keuze werd gemaakt.

Niet enkel werd de opleiding met glans afgerond, ook het vastgoedlandschap noopt meer dan ooit tot een doorgedreven professionalisme: De COVID-19’s van deze wereld dwingen ons tot de marginal gains; minister Geens initieerde op het vlak van het vastgoedrecht een Copernicaans Revolutie, die weldra in werking treedt.

Proficiat Willem! Wordt inhoudelijk vervolgd in komende nieuwsbrieven en events.