Wouter Rubens

Algemeen Administratief Recht
Innovatie
Wouter Rubens

Wouter Rubens studeerde in 2015 met grote onderscheiding af als Master in de Rechten aan de Universiteit Hasselt, alwaar hij zich verdiepte in het publiekrecht door bewust te kiezen voor de afstudeerrichting  'Overheid & Recht'.

Na passage bij het advocatenkantoor Publius, vervoegde Wouter Rubens in 2015 GD&A Advocaten, waar hij deel uitmaakt van het departement Algemeen Administratief Recht. Van daaruit behandelt hij een breed scala aan dossiers, weliswaar met bijzondere aandacht voor het algemeen administratief recht, het onteigeningsrecht, het lokaal bestuurs- en belastingrecht, het overheidsopdrachtenrecht, alsook het recht inzake gegevensbescherming.

Ingevolge zijn jarenlange betrokkenheid bij de juridische ondersteuning van de stad Lier in het kader van Legal Interim Management, deed Wouter Rubens een brede praktijkervaring op.

Sinds 2020 staat Wouter Rubens tevens in voor dossiers met betrekking tot innovatie. Daarbij tracht hij mee te bouwen aan de digitale, duurzame en inclusieve wereld van morgen door mee het juridische pad te effenen voor besturen en ondernemingen met zin voor digitalisering en verduurzaming.

Wouter Rubens is regelmatig betrokken in academische (onderzoeks-)trajecten en was in 2018-2019 ook als navorser verbonden aan de Universiteit Hasselt. Daar voerde hij meer dan een jaar lang onderzoek naar juridische oplossingen voor knelpunten binnen circulaire economie projecten.

Wouter Rubens spreekt op diverse studiedagen en seminaries en volgde in functie van de GDPR tevens een intensieve opleiding bij het Data Protection Institute, waar hij in 2018 het certificaat van Data Protection Officer behaalde.

Naam
Wouter Rubens
Departement
Algemeen Administratief Recht
Innovatie
Specialisaties
Administratief recht - Onteigeningsrecht - Lokaal bestuurs- en belastingrecht - Overheidsopdrachten - Recht inzake gegevensbescherming - Gemeenterecht - Domeingoederen