Eind 2020 besloot de gemeente Stekene om een nieuw gemeenschapscentrum te realiseren, met o.a. een nieuwe bibliotheek, een grote polyvalente zaal, een theaterzaal, kantoren voor gemeentepersoneel en alle bijbehorende logistieke ruimtes.

In overleg met GD&A Advocaten werd besloten om deze DB(D/f)(M/m)(E)-opdracht bij wege van een concurrentiegerichte dialoog in de markt te plaatsen. De dialoog zou aan de gemeente o.m. moeten toelaten een beslissing te nemen aangaande de precieze contouren van de opdracht, die minimum een Design-Build-opdracht zou betreffen, maar waar nog andere componenten (financiering / onderhoud / energiebeheer) aan toegevoegd zouden kunnen worden, indien dat interessant zou zijn voor de gemeente.

GD&A Advocaten heeft de gemeente in alle stappen van deze (drie fasen) procedure begeleid. Op 12 juli 2022 werd de DB-opdracht gesloten met het winnende team bestaande uit Bouwbedrijf Furnibo NV, A1AR BV en Juxta Architectuur BV. Het nieuwe gemeenschapscentrum belooft alvast een “pareltje” te worden! Bovendien duurzaam in alle aspecten. De omgevingsvergunning werd intussen bekomen, de bouw is van start gegaan en de opening van het Community Centre wordt verwacht in 2024.

Meer info Ontdek departement Overheidsopdrachten
Project Gemeente Stekene