Publiek Private Samenwerking - Overheidsopdrachten - Concessies

DB(F) (M)(O)(E)
Overheidsopdrachten
Concessies

Meer info?

Contacteer Gitte Laenen

PPS, Overheidscontracten en -opdrachten, Concessies, RPR, Evaluatie, Tucht, Ontslag, Decreet Lokaal Bestuur, Onteigeningen, Onderwijs
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Hoe kan een aanbesteder reageren op de aanzienlijke prijsstijgingen, onder meer ingevolge de oorlog in Oekraïne?

Moeilijk economisch herstel na de COVID-19 pandemie, stijgende energieprijzen, stijgende brandstofprijzen, stijgende prijzen ingevolge de oorlog in Oekraïne,… Als aanbestedende overheid denkt u waarschijnlijk ‘wanneer zal dit eindigen’. Een vraag die zich echter ook opdringt, is hoe een aanbestedende overheid hiermee kan omgaan.

Lees meer
De eigen besteksbepalingen, de “handboeien” in de overheidsopdrachtenwereld?

Indien de opdrachtdocumenten in het kader van een raamovereenkomst bepalen dat, wanneer de eerste begunstigde niet in staat is om de (deel)opdracht uit te voeren, de aanbestedende overheid een beroep kan doen op de tweede begunstigde, dan dient deze tweede begunstigde eveneens aangeduid te worden in de gunningsbeslissing.

Een bespreking van het arrest van de (Franstalige Kamer van de) Raad van State van 19 januari 2022, nr. 252.690.

Lees meer
Gebruik en verloop van de mededingingsprocedure met onderhandeling: de Raad van State zet de puntjes op de ‘i’…

Bij een mededingingsprocedure met onderhandeling (MMO) is het uiterst belangrijk dat de aanbesteder zorgt voor een, bij voorkeur schriftelijke en controleerbare, neerslag van het verloop en de inhoud van de onderhandelingen.

Ook moeten de voorwaarden en modaliteiten van de procedure in de opdrachtdocumenten op een duidelijke, nauwkeurige en ondubbelzinnige wijze geformuleerd worden.

Bespreking van het arrest van 6 september 2021 van de Raad van State, nr. 251.423, BV Academic Software / de Vlaamse Gemeenschap.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Gitte Laenen
Els Gypen
Pedro Gielen
Fabian Swennen
Anse Speetjens
Julie Philtjens
Robin Depoorter
Kaatje Van Rompaey

Vacatures

expertisedomein icoon

Departement Overheidsopdrachten (Gunning - PPS) - Beginnende Advocaat-Stagiair

Full time |
expertisedomein icoon

Departement Overheidsopdrachten (Gunning - PPS) - Advocaat met enige jaren ervaring

Full time |

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement PPS - Overheidscontracten en -opdrachten zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.