Omgevingsrecht

Planning
Vergunning
Handhaving
Sectoraal milieurecht

Meer info?

Contacteer Tom Swerts

Milieurecht, Ruimtelijke ordening en stedenbouw, Bouw- en aannemingsrecht
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Thema milieu-aansprakelijkheid van lokale besturen (4): Veronderstelt het zorgvuldigheidsbeginsel en Europese regelgeving proactief handelen van de lokale overheid om een negatieve impact op het milieu te voorkomen? Het Kelderluik-arrest als inspiratiebron. Animum debes mutare, non caelum.

In de voorbije nieuwsbrieven van het thema milieu-aansprakelijkheid van lokale besturen werd reeds aangegeven dat een lokaal Urgenda in Vlaanderen niet uitgesloten is. Echter blijven voorlopig nog een heleboel vragen onbeantwoord. Zo ook de vraag in welke mate lokale besturen hun beleid actief dienen toe te spitsen op het voorkomen van nefaste milieugevolgen. Behoed u voor het kelderluik, of uw bestuur tuimelt mogelijks van de trap.

Lees meer
De handhaving van asbestregelgeving: lokale besturen in de voorste linie.

Door de pandemie is menig Vlaming genoodzaakt om zijn zomervakantie thuis door te brengen. Het worden dan ook ongetwijfeld hoogdagen voor de nationale sport: klussen. Maar lang niet alle doe-het-zelvers zijn er zich van bewust dat bij hun werkzaamheden ongewild asbest vrij kan komen. Welke voorschriften inzake asbest moeten particulieren in acht nemen, en wanneer moeten lokale besturen handhavend optreden?

Lees meer
Zwaar weer in het vooruitzicht voor Vlaamse windturbines: Europees Hof van Justitie verklaart Vlaams regelgevend kader voor windturbines onwettig!

Op 25 juni 2020 velde het Hof van Justitie van de Europese Unie het langverwachte arrest in de windturbinezaak C-24/19. Het Hof oordeelt dat het Vlaamse regelgevend kader betreffende windturbines in strijd is met de Europese richtlijn 2001/42 (plan-MER-richtlijn). Wat zijn de gevolgen voor bestaande en toekomstige windturbines in uw omgeving? Een overzicht van de stand van zaken en de vooruitzichten voor windmolens in het land van Bruegel.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Tom Swerts
Alisa Konevina
Lara Hendrix
Jens Joossens
Willem-Jan Ingels
Tom Vanderreydt
Lennart Nijs
Wouter Poelmans
Christiaan Oosterlinck
Guus Vandekerckhove

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Omgevingsrecht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.