Omgevingsrecht

Planning
Vergunningen
Handhaving
Sectoraal milieurecht
Klimaat en duurzaamheid

Meer info?

Contacteer Tom Swerts

Milieurecht, Ruimtelijke ordening en stedenbouw, Bouw- en aannemingsrecht
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen

Op 30 januari 2024 werd het definitieve Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd, om veertien dagen later in werking te treden. Het Beleidsplan Ruimte vervangt hiermee het meer dan 20 jaar oude Ruimtelijk Structuurplan Provincie Antwerpen. Middels het nieuwe Beleidsplan tracht de provincie de beleidslijnen uit te zetten om de steeds kostbaarder wordende ruimte zo duurzaam mogelijk te benutten. Het Provinciaal Beleidsplan heeft evenwel ook onvermijdelijk een impact op het ruimtelijk beleid van gemeentebesturen, die onder meer onderdelen van hun gemeentelijk ruimtelijk structuurplan geschrapt zien worden.

Lees meer
Abonnement GD&A webinars 2024

Sinds we met webinars zijn gestart 4 jaar geleden, hebben intussen méér dan 2.000 unieke inschrijvers deelgenomen aan één of meerdere door ons kantoor georganiseerde webinars. Een schot in de roos. We blijven met dit populaire, flexibele en laagdrempelige opleidingsconcept volop de kaart trekken van kennisdeling met de lokale besturen.

Na enkele succesvolle fysieke opleidingen in het eerste kwartaal van 2024 gaan we opnieuw van start met onze webinars. Ook dit jaar biedt GD&A een voordelige abonnementsformule aan.

Lees meer
Stikstofdecreet maakt aanvulling project-MER-screening in beroep mogelijk

Met het Stikstofdecreet van 26 januari 2024 heeft de Vlaamse Decreetgever een duurzame oplossing willen bieden voor de stikstofproblematiek. Of dat gelukt is, zal zich nog moeten uitwijzen. Het Stikstofdecreet bevat echter niet alleen een juridisch kader voor stikstof, maar ook een aantal nieuwe regels die op alle vergunningsaanvragen van toepassing zijn. Voortaan is het mogelijk om de project-MER-screening in graad van administratief beroep aan te vullen. De problematiek van het Wasserij-arrest is daarmee echter nog niet van de baan.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Tom Swerts
Alisa Konevina
Lara Hendrix
Willem-Jan Ingels
Wouter Poelmans
Thomas Geyns
Emily Craeghs
Johanna-Charlotte Devogelaere
Emma Ceyssens
Gerben Swinnen
Sien Telen
Lucas Van Wichelen
Laurent Vanbinst

Vacatures

expertisedomein icoon

Departement Omgevingsrecht - Advocaat

Full time |

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Omgevingsrecht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.