Omgevingsrecht

Planning
Vergunning
Handhaving
Sectoraal milieurecht

Meer info?

Contacteer Tom Swerts

Milieurecht, Ruimtelijke ordening en stedenbouw, Bouw- en aannemingsrecht
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Thema milieu-aansprakelijkheid van lokale besturen (5): Brengt ineffectief optreden ook de persoonlijke aansprakelijkheid van de lokale mandataris in het gedrang?

In deze laatste episode van de reeks omtrent milieu-aansprakelijkheid van lokale besturen ligt de focus op de potentiële aansprakelijkheidsvorderingen waaraan burgemeester en schepenen zich blootstellen in het kader van de niet-nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit opgelegde milieudoelstellingen. Eén en ander zal worden geconcretiseerd door middel van de Richtlijn Luchtkwaliteit (Richtlijn 2008/50/EG) als voorbeeld.

Lees meer
GD&A Advocaten en LANTIS bouwen de volgende jaren samen aan (Oosterweel-)verbinding.

Lantis en GD&A gaan samenwerken voor de realisatie van de (Oosterweel-)verbinding en de mobiliteit en welvaart van Vlaanderen.

Lees meer
Omgevingsrecht als spil van een circulaire economie

Europa moet tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Dit is het ambitieuze streefdoel van de Europese “Green Deal”. Ook voor ons land betekent dit werk aan de winkel. Lokale besturen in Vlaanderen zullen meer dan ooit hun steentje moeten bijdragen aan een groener en duurzamer continent. Inzetten op een circulaire economie is daarbij essentieel. Maar wat kunnen lokale besturen concreet ondernemen? Nu reeds biedt het omgevingsrecht lokale besturen een scala aan mogelijkheden. Wij sommen er een aantal voor u op.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Tom Swerts
Alisa Konevina
Lara Hendrix
Jens Joossens
Willem-Jan Ingels
Tom Vanderreydt
Lennart Nijs
Wouter Poelmans
Christiaan Oosterlinck
Thomas Geyns

Vacatures

expertisedomein icoon

Departement Omgevingsrecht - Beginnende Advocaat-Stagiair

Full time |

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Omgevingsrecht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.