Algemeen Administratief Recht

Gemeenterecht
Verzelfstandiging en intergemeentelijke samenwerking
Overheidsaansprakelijkheid
Onderwijsrecht
Domeingoederen
Bestuurlijke handhaving
Burgerlijke stand
Vreemdelingenrecht

Meer info?

Contacteer Jonas De Wit

Administratief Recht - Gemeenterecht - Verzelfstandiging & Intergemeentelijke samenwerking - Domeingoederen - Overheidsaansprakelijkheid - Bestuurlijke handhaving - Omgeving - PPS
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Deontologie en integriteit bij locale besturen: Ethics must not only be done, but must also be seen to be done

In het najaar 2023 maakte GD&A Advocaten de resultaten bekend van het onderzoek bij lokale besturen, dat door het kantoor over dit thema werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat de meeste lokale besturen op het goede spoor zitten, maar dat er nog een lange weg te gaan is en nog veel ruimte voor verbetering.

Lees meer
De vervreemding van openbare domeingoederen door een (quasi-) overheid: het Decreet van 8 maart 2024 als sluitstuk van de lange weg naar meer transparante vastgoedtransacties.

Zowel lokale, provinciale als bovenlokale overheden manifesteerden zich de afgelopen decennia in steeds grotere mate als belangrijke spelers binnen het vastgoedlandschap. Lange tijd bleef evenwel enige regelgeving grotendeels achterwege. Dit laatste had tot gevolg dat de aan- en verkoop van onroerende goederen door overheden op onvoldoende consistente en transparante wijze verliep.

Lees meer
Abonnement GD&A webinars 2024

Sinds we met webinars zijn gestart 4 jaar geleden, hebben intussen méér dan 2.000 unieke inschrijvers deelgenomen aan één of meerdere door ons kantoor georganiseerde webinars. Een schot in de roos. We blijven met dit populaire, flexibele en laagdrempelige opleidingsconcept volop de kaart trekken van kennisdeling met de lokale besturen.

Na enkele succesvolle fysieke opleidingen in het eerste kwartaal van 2024 gaan we opnieuw van start met onze webinars. Ook dit jaar biedt GD&A een voordelige abonnementsformule aan.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Dominique Vanhaelewyn
Jonas De Wit
Wouter Rubens
Julie Swerts
Laura Cuppers
Matthias Boydens
Dylan Vercammen
Korneel Persoon
Jory Brabants D’Hooghe

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Algemeen Administratief Recht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.