Algemeen Administratief Recht

Gemeenterecht
Verzelfstandiging en intergemeentelijke samenwerking
Overheidsaansprakelijkheid
Onderwijsrecht
Domeingoederen
Bestuurlijke handhaving
Burgerlijke stand
Vreemdelingenrecht

Meer info?

Contacteer Jonas De Wit

Administratief Recht - Gemeenterecht - Verzelfstandiging & Intergemeentelijke samenwerking - Domeingoederen - Overheidsaansprakelijkheid - Bestuurlijke handhaving - Omgeving - PPS
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Herinnering! GD&A-seminarie: Deontologie en integriteit op 21 maart 2024 in Eksel

GD&A Advocaten biedt rond het onderwerp deontologie en integriteit een gedifferentieerde dienstverlening aan op maat. Daarom organiseert GD&A een seminarie rond dit thema. Voor de sessie in het kantoor te Eksel zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Lees meer
GD&A-enquête deontologie en integriteit: de resultaten

De lokale besturen blijven het bestuursniveau waarin de burgers het grootste vertrouwen hebben. Niettemin ontsnappen ook de steden en gemeenten niet aan het onverbiddelijke oordeel van de bevolking. Het volstaat al lang niet meer om beslissingen te nemen die juridisch correct zijn. De manier waarop de lokale bestuurders en administratie tot die beslissingen komen en de context waarin ze werken, zijn zeker zo belangrijk. Deontologie en integriteit eisen daarom een steeds prominentere plaats op binnen het besluitvormingsproces.

Lees meer
Het afsluiten van convenanten voor de uitbating van wedkantoren: revival van de lokale handhavingsbevoegdheid inzake kansspelinrichtingen?

Door de inwerkingtreding van de Wet van 10 januari 2010 tot wijziging van de Kansspelwet verloren de lokale besturen het gros van hun bevoegdheden inzake algemene bestuurlijke politie ten aanzien van wedkantoren welke werden uitgebaat op het grondgebied van de gemeente. De gemeentelijke onbevoegdheid inzake wedkantoren wordt sindsdien als een pijnpunt in het lokale en bovenlokale kansspelbeleid ervaren.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Dominique Vanhaelewyn
Jonas De Wit
Wouter Rubens
Julie Swerts
Laura Cuppers
Matthias Boydens
Dylan Vercammen
Korneel Persoon
Jory Brabants D’Hooghe

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Algemeen Administratief Recht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.