Fiscaal recht

Publiek Fiscaal Recht
Lokale en Regionale belastingen
Privaat Fiscaal Recht
Subsidies
Retributies en terugvorderingen

Meer info?

Contacteer Steven Michiels

Directe en indirecte belastingen, Lokale en regionale belastingen, Vennootschapsrecht, Verzelfstandiging lokale besturen, Fiscaal recht
t 015/40 49 40 of

Contacteer Nathalie Wouters

Fiscaal recht
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

Lokaal vastgoedfonds: startkabels voor de lokale economie?

Wanneer in mei de horeca heropent, zullen lang niet alle problemen achter de rug zijn. De lokale economie zal een “boost” nodig hebben om structureel overeind te blijven. Bovendien hebben leefbare kernen zelf ook nood aan een bloeiend kleinhandels- en horeca-weefsel. Lokale besturen kunnen via de oprichting van een lokaal vastgoedfonds, medegefinancierd via crowdfunding en andere partners, hun handelsvestigingsbeleid ondersteunen.

Lees meer
NEWSFLASH! FISCUS BEVESTIGT: TERBESCHIKKINGSTELLING VAN PERSONEEL DOOR PUBLIEKRECHTELIJKE LICHAMEN OM DE VACCINATIECENTRA VAN PERSONEEL TE VOORZIEN GEEFT GEEN AANLEIDING TOT CONCURRENTIEVERSTORING

In februari werden in het hele land vaccinatiecentra opgericht in de strijd tegen de COVID-19-pandemie. In de praktijk stellen veel lokale besturen leden van hun eigen personeel ter beschikking van die vaccinatiecentra. Tot voor kort was het onduidelijk welke gevolgen dit had op het vlak van de btw. Daar komt nu verandering in met de Circulaire 2021/C/17 dd. 25.02.2021 betreffende de terbeschikkingstelling van personeel door bepaalde publiekrechtelijke lichamen om vaccinatiecentra van het nodige personeel te voorzien.

Lees meer
De stad Miami werkt met bitcoin. Uw bestuur morgen ook?

In onze nieuwsbrief van 16 december 2020 kondigden wij reeds aan dat de Europese Centrale Bank de invoering van een digitale euro bestudeert. In de weken nadien heeft de wereld niet stil gestaan, in tegendeel. Het ziet er naar uit dat de introductie van digitale valuta in het dagelijkse leven onafwendbaar is. Ook lokale besturen lijken niet aan deze (r)evolutie te kunnen ontsnappen. U bereidt zich alvast voor?

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Steven Michiels
Nathalie Wouters
Jill Verhoft
Vincent De Weerdt
Liza Poukens
Nour Isho
Pauline Van Beurden

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Fiscaal Recht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.