Fiscaal recht

Publiek Fiscaal Recht
Lokale en Regionale belastingen
Privaat Fiscaal Recht
Subsidies
Retributies en terugvorderingen

Meer info?

Contacteer Steven Michiels

Directe en indirecte belastingen, Lokale en regionale belastingen, Vennootschapsrecht, Verzelfstandiging lokale besturen, Fiscaal recht
t 015/40 49 40 of

Contacteer Nathalie Wouters

Fiscaal recht
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

De digitale euro: onderweg naar zijn eindbestemming?

Digitalisering is waarneembaar in diverse facetten van onze samenleving, alsook in de manier waarop we betalen. Ingevolge de vermindering van het aantal cashbetalingen en de marktkapitalisatie van de 3 grootste cryptomunten die steeds groter wordt, wenst de ECB te werken aan een antwoord voor deze fenomenen. De digitale euro lijkt in dat opzicht een ideaal gegeven, waarmee ook de lokale besturen zullen worden geconfronteerd. De eerste stappen worden alvast gezet.

Lees meer
Eindeloze mogelijkheden van fiscale verduurzaming op lokaal niveau: waarop wachten we nog? Nil volentibus arduum

Duurzaamheid, energie-efficiëntie, vergroening, circulaire economie, … Vlaanderen kent ambitieuze plannen op het terrein van verduurzaming, waarin het een pioniersrol wil vertolken. Ambities waaraan ook lokale overheden een bijdrage kunnen én moeten leveren, gelet op (o.m.) de formele verbintenissen die door talrijke lokale besturen werden opgenomen via het Burgemeestersconvenant.

Lees meer
Verlaagd btw-tarief 6% op schoolgebouwen: fiscus laat handrem opnieuw los

In een eerdere nieuwsbrief kondigden we aan dat de standpunten van de Minister van Financiën inzake de toepassing van het verlaagd btw-tarief voor schoolgebouwen het multifunctioneel gebruik van schoolinfrastructuur, dat op Vlaams niveau hoog in het vaandel wordt gedragen, weleens zou kunnen dwarsbomen en in grote mate de samenwerking tussen lokale besturen, het vrij onderwijs en het verenigingsleven zou kunnen hypothekeren.
Eerder vereiste de fiscus dat minstens 50% van de werkelijke gebruikscapaciteit diende te worden aangewend voor btw-vrijgesteld onderwijs. Uit het antwoord van de Minister op een recente parlementaire vraag blijkt dat de wet soepeler zal toegepast worden dan eerder gesteld.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Steven Michiels
Nathalie Wouters
Jill Verhoft
Liza Poukens
Nour Isho
Pauline Van Beurden
Abelone Reuse

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Fiscaal Recht zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.