Algemeen Administratief Recht - Global

Algemeen Administratief Recht
Global
Onteigeningen

Meer info?

Contacteer Jonas De Wit

Algemeen Administratief Recht, Decreet Lokaal Bestuur, Omgeving, PPS en Onteigeningen
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

NIEUWSFLASH: Pandemiewet in laatste rechte lijn (!/?)

Afgelopen maandag keurde de Kamercommissie Binnenlandse Zaken het ontwerp van wet betreffende de maatregelen van bestuurlijke politie tijdens een epidemische noodsituatie (Pandemiewet) goed. Donderdag 20 mei staat de stemming in de plenaire vergadering op de agenda.

Lees meer
NIEUWSFLASH: Brusselse rechtbank veroordeelt Belgische Staat in kortgeding voor ontbreken wettelijke grondslag coronamaatregelen. Noodzaak pandemiewet nogmaals aangetoond. Start de uil van Minerva nu eindelijk zijn vlucht?

Bij beschikking van 31 maart 2021 oordeelde de Franstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel (burgerlijke sectie) in kortgeding dat de Belgische Staat in gebreke is gebleven om te voorzien in een voldoende wettelijke basis voor het afkondigen van de geldende coronamaatregelen. De Belgische Staat, bij monde van de minister van Binnenlandse Zaken en minister van Justitie, krijgen 30 dagen de tijd om hieraan tegemoet te komen, op straffe van verbeurte van een dwangsom ten belope van 5.000,00 EUR per dag.

Lees meer
Recente legistieke initiatieven, privacy en het ontwerp van de Pandemiewet: verbetering op komst of een gedrocht voor de democratische rechtstaat?

De voorbije maanden stonden wederom bol van een disparate juridische aanpak van de voortdurende coronacrisis. De vooruitzichten op (het ontwerp van-) de langverwachte Pandemiewet doen nog meer stof opwaaien

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Dominique Vanhaelewyn
Jonas De Wit
Wouter Rubens
Lieven Henckens
Julie Swerts
Tarik Mouallali

Vacatures

expertisedomein icoon

Departement Global - Advocaat-stagiair

Full time |

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Algemeen Administratief Recht - Global zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.