Algemeen Administratief Recht - Global

Algemeen Administratief Recht
Global
Onteigeningen

Meer info?

Contacteer Jonas De Wit

Algemeen Administratief Recht, Decreet Lokaal Bestuur, Omgeving, PPS en Onteigeningen
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

De exitstrategie en haar praktische uitvoering. Burgemeesters tussen hamer en aambeeld? Quantum quisque feret, respiciendus erit!

Op de veiligheidsraad van 13 mei jongstleden werd besloten de afgekondigde noodmaatregelen (nog) verder te versoepelen. In de praktijk blijkt echter steeds moeilijker om te bepalen wat toegelaten is, en wat niet. Schuift men de hete aardappel door naar de burgemeesters en de lokale politie?

Lees meer
COVID-maatregelen en eigendomsrecht op (te) gespannen voet. Hebben (sommige) kustburgemeesters een punt?

De discussie rond de tweede verblijven beheerst dezer dagen mee het coronanieuws. Nu een gans aantal veiligheidsmaatregelen versoepeld worden lijkt een verdere beperking van het eigendomsrecht voor landgenoten die in België een tweede verblijf bezitten en die zich voor het overige aan de regels houden, niet langer proportioneel.

Lees meer
Lokale ondersteuningsmaatregelen mogen geen contraproductief “helikoptergeld” worden. Vertrouwen moet in deze tijden, maar controle ook. Serpet hoc malum longius quam putatis

Centrale banken en overheden trachten op macroniveau het stilvallen van de economie te verzachten door het verspreiden van “helikoptergeld”. Het economische recept werd reeds in 1969 geïntroduceerd door de Amerikaanse econoom Milton Friedman in zijn artikel “The Optimum Quantity of Money”. Ter bestrijding van de coronacrisis werd deze techniek recent toegepast door president Trump. Maar ook in onze onmiddellijke omgeving zien we maatregelen met een gelijkaardig effect. Een ongebreidelde toepassing van de tijdelijke werkloosheid, het toekennen van hinderpremies zonder bewijslast, het toekennen van voorschotten en het vrijstellen van borgtochten bij overheidsopdrachten, … leunen erg dicht aan bij “helikoptergeld”.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Dominique Vanhaelewyn
Jonas De Wit
Wouter Rubens
Lieven Henckens
Jan Van Eynde
Julie Swerts

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Algemeen Administratief Recht - Global zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.