Algemeen Administratief Recht - Global

Algemeen Administratief Recht
Global
Onteigeningen

Meer info?

Contacteer Jonas De Wit

Algemeen Administratief Recht, Decreet Lokaal Bestuur, Omgeving, PPS en Onteigeningen
t 015/40 49 40 of

Recent gerelateerd nieuws

COVID-19: lokale contactopsporing to the rescue! Organiseert uw bestuur het privacy-proof?

De voorbije week-/weken vatte het coronavirus COVID-19 zijn (tweede) opmars in ons land -gestaag- aan. Daarbij worden de lokale besturen niet (langer) aan de zijlijn gehouden: bovenop de opnieuw (verstrengde) “social-distancing”-maatregelen die op nationaal werden afgekondigd, maakte-/maakt ook het lokale niveau inmiddels gretig gebruik van de haar beschikbare bevoegdheden om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 zoveel als mogelijk te beperken.

Lees meer
Handhavende burgemeesters in tijden van COVID-19: van muilkorf naar keurslijf?

Aan onze burgemeesters wordt reeds jaar en dag een primordiale rol en verantwoordelijkheid toegekend inzake de bestuurlijke politie. Zij dienen als bevoegde orgaan binnen de gemeente ten behoeve van hun inwoners in te staan voor de handhaving en vrijwaring van de openbare orde, waaronder ook de openbare veiligheid en gezondheid. Nochtans is de voorbije maanden gebleken dat net nu de openbare gezondheid van de burgers bedreigd wordt zoals nooit tevoren, de hogere overheden krampachtig weigeren om deze rol ten volle te erkennen en benutten, dan wel deze -niet steeds met onverdeeld succes- subrogeren. Een analyse.

Lees meer
De handhavende gegevensbeschermingsautoriteit komt op (kruis-)snelheid: Praeparatus Esto!

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (vroeger: Privacycommissie) kondigde al aan in de komende jaren zijn focus te vestigen op (o.m.) de overheids-, de onderwijs- en de telecommunicatiesector, met daarbij een bijzondere aandacht voor de legitimiteit van persoonsgegevensverwerkingen en het borgen van de rechten van burgers. Op basis van een aantal beslissingen in de voorbije maanden blijkt de Gegevensbeschermingsautoriteit de daad alvast bij het woord te voegen en steeds actiever (en strenger) op te treden.

Lees meer

Medewerkers op dit departement

Dominique Vanhaelewyn
Jonas De Wit
Wouter Rubens
Lieven Henckens
Jan Van Eynde
Julie Swerts

Vacatures

OP DIT OGENBLIK HEBBEN WIJ GEEN SPECIFIEKE VACATURES.

GD&A is echter voortdurend op zoek naar advocaat-medewerkers met persoonlijk engagement, betrokkenheid bij onze expertises en cliënteel en aandacht voor de uitstraling van het kantoor en het beroep. Neem contact met ons op als jij je hierin herkent.

Stageplaats aanvragen?

Voor het departement Algemeen Administratief Recht - Global zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair(e) met de ambitie om de expansie van ons departement mee te ondersteunen. Het is ons engagement om elke stagiair die met volle toewijding kiest voor een carrièrestart in ons departement na 3 tot 5 jaar af te leveren als topprofessional.